2009. szeptember 11., péntek

Tanárok figyelem!! :)

„Iskolák a világért!” nemzetközi konferencia – tanárok jelentkezését várjuk! 

Időpont: 2009. október 23-25. 
Helyszín: Hotel SPES, Schlierbach, Ausztria 

Az „Iskolák a világért!” nemzetközi konferencia egy hároméves oktatási projekt záróeseménye. Maga, az Iskolák a világért! című projekt a mezőgazdasági termékekkel (mint például a banánnal, rizzsel, cukorral) folytatott kereskedelem példáján keresztül illusztrálja az Észak (elsősorban európai országok) és Dél (fejlődő országok Ázsiában, Afrikában, Latin-Amerikában) közötti kapcsolatokat és függőségeket. A projekt elsődleges célja, hogy a szegénység elleni küzdelemmel kapcsolatos témákat bevezesse az iskolai oktatásba az alábbi négy országban: Ausztria, Lettország, Szlovénia és Magyarország. A nemzetközi konferencia során európai és brazíliai szakértők közreműködésével vizsgáljuk meg a nemzetközi mezőgazdasági kereskedelem Európára és a fejlődő országokra gyakorolt hatásait. A konferencia nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a résztvevők (tanárok és képzők), megvizsgálják az oktatás szerepét a szegénység elleni küzdelemben és saját pedagógia gyakorlatukra is reflektáljanak.
   
A rendezvény munkanyelve az angol. 

Részvételi díj: 
A rendezvényen a részvétel ingyenes. A szállás, ellátás és utazás költségét a projekt állja, amennyiben a jelentkező vállalja, hogy a rendezvény teljes időtartama alatt részt vesz. 

Jelentkezési határidő: 2009. szeptember 21. 
A részvételi helyek száma korlátozott. A résztvevők kiválasztása a jelentkezési lapok alapján történik. A kiválasztás eredményéről minden jelentkezőt értesít az Artemisszió Alapítvány. 

További információ és jelentkezési lap:  
Koppány Judit
Artemisszió Alapítvány 
Telefon: 06 1 413 65 17
Email: artemisz@artemisszio.hu

Nincsenek megjegyzések: