2009. november 11., szerda

HITELESEN A DIÁKHITELRŐL III.

Mutasd be a Diákhitelt a lapodban és nyerj!

Tudod-e, mi az a Diákhitel, hogyan működik és mire jó? Lehet, hogy Te igen, de az iskoládban nem mindenki van így vele. A továbbtanulás mérföldkő a családok életében. Fontos a pályaválasztás szabadsága és tudatos átgondolása, ám mindennek anyagi vonzata is van.

A Diákhitel fontos kiegészítő pénzforrás, hogy mindenki a lehető legtöbbet hozhassa ki a diákéveiből. Ugyanakkor sokak véleménye még mindig tévhiteken és előítéleteken alapul. Néhányan azt hiszik, hogy a Diákhitel egy a bankhitelek közül. Pedig alapvetőek a különbségek! A hitelezés nem állami forrásból, nem közpénzből történik. A Diákhitel Központ rendkívül kedvező feltételekkel maga is hiteleket vesz fel és ebből nyújt kölcsönt a diákoknak önköltségi elven, üzleti haszon nélkül.

Azért, hogy minden középiskolás tiszta képet kaphasson

a Diákhitel Központ és a DUE közös pályázatot hirdet ismét

középiskolai diáklapok szerzői számára

olyan cikkek megírására, amelyek valósághűen mutatják be a Diákhitelt.

  • A cikkeknek középiskolai diáklapokban kell megjelennie 2009. november 30-ig.
  • Tényszerű újságcikkeket várunk, nem reklámokat. Objektíven és pártatlanul kell bemutatni a Diákhitelt a diákok számára (nem pedig rábeszélni őket).
  • A cikkhez szükséges, Diákhitelt bemutató rövid, de részletes összefoglalót a www.diakhitel.hu/duepalyazat.php oldalon találsz.
  • Külön erősségként értékeljük, ha a cikk azzal is foglalkozik, hogy a végzős tanulókban milyen kép él a Diákhitelről. (De az esetleges tévhiteket, félreértéseket helyre kell tenni!)
  • A cikkek terjedelme legalább 3000, legfeljebb 3500 karakter lehet (minimum 1 gépelt oldal).

Az írásokat a Diákhitel Központ és a DUE közösen bírálja el. A tények helyességén felül értékeljük majd az eredeti és közérthető stílust, valamint a cikk ötletességét is.

DÍJAK:

Az első helyezett cikk szerzője: 100.000 forint

(iskolájának alapítványa: 200 ezer forint)

A második helyezett cikk szerzője: 75.000 forint

(iskolájának alapítványa: 150 ezer forint)

A harmadik helyezett cikk szerzője: 50.000 forintot

(iskolájának alapítványa: 100 ezer forint)

A pályázatokat a 1583. Budapest, Pf. 14. címre várjuk. A borítékra írjátok rá: „Diákhitel”, és a pályázathoz mellékeljetek egy adatlapot is, amin a neveteket és minden elérhetőséget feltüntettek!

Beküldési határidő: 2009. december 4.

Ünnepélyes eredményhirdetés: december 18.–án a DUE karácsonyi partiján

Bővebb információ: due@due.hu, 1/222-8213

Nincsenek megjegyzések: