2010. március 17., szerda

A "szomszédban" riszálják úgy is úgy is:)

"Allons danser tütürűűpápárááálalaalááátitiriittti dúdol dúdol..." Ezen karakterek egymásutánjának van értelme. Komolyan. Csak én sem tudom pontosan, pedig itt az ideje feleleveníteni! A "nád a házam tetejét" álmomból felébresztve is kitűnő magyarsággal és koreográfiával adom elő, de az "Allons danser"-nél megállt a tudomány. Tud valaki segíteni?:)

Kicsit utána olvastam Réunion szigetének. Persze nem ez a legfontosabb, de tudtátok róla, hogy van labdarúgó válogatottja a szigetnek? Bár a válogatott nem tagja sem a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek, sem pedig az Afrikai Labdarúgó-szövetségnek, emiatt Világbajnokságon, illetve Afrikai nemzetek kupáján sem vehet részt. Viszont rendszeres szereplője az Indiai óceáni játékoknak és a l'Outre-Mer kupának.

Sok színűsége miatt Réunion szigetét egyesek "szivárványországnak" is nevezik. Például népességét tekintve afrikaiak adják a lakosság 64%-át, csupán 1% a francia származású, a "maradék" 35% pedig ázsiai, indiai, pakisztáni, indonéz vagy kevert népcsoportból származik.
"Szivárványország" nevet a lagúnák, a homokos tengerpartok, a zöld természet, hegycsúcsok, kék vízesések, korallzátonyok és a türkiz kék tenger valamint a vöröslő vulkánok is megerősíthetik. Jut eszembe, a sziget két vulkán eredményeként jött létre: Piton de Neiges (3096m) és a Piton de la Fournaise (2632m). Mellesleg megjegyezném, hogy lehet nem árt utána olvasni, megtanulni francia vagy kreol nyelven a "vigyázz", "tilos" és egyéb figyelemfelkeltő szavakat :) Mert az utóbb említett vulkán még működik, és lehetőség van a kráter körül gyalogtúrák megtételére is, és a Madagaszkártól 800 kilométerre fekvő sziget az extrém sportok tárháza :) :) ÁPRILIS 6!! REUNION RESZKESS, JÖVÜNK :)

Nincsenek megjegyzések: