2010. október 6., szerda

Építsd fel Európát!

Igen, akár egyedül. Vagy társaságban, ha úgy szerinted jobb. Az EU országai most könnyebbek mint egy születésnapi bulira tartó középiskolás hátizsákja és pont elférnek egy sporttáskában.
A műanyag Európa-kirakó amiről szó van, a Közép-magyarországi Eurodesk hálózat közös projektjének egyik eredménye. Még az év elején kezdődött az együttműködés az Iránytű, a Zifi, a Cseresznye, DPM TISZK és a Multikultúra egyesület között a Közép-magyarországi RISZI pályázati felhívására válaszolva. A játékot a hálózat bármelyik tagja használhatja európai témákhoz kapcsolódó munka során.
A már említett sporttáska tartalmaz egy Európa vaktérképet, amire elhelyezhetőek a tagállamok színes lapjai. Minden országhoz tartozik egy-egy rá jellemző kép, amit tépőzárral lehet ráragasztani a lapokra.
Az eszköz önmagában egyszerű akár egy dobókocka, csak a használóján múlik, hogy milyen szabályokat és játékmenetet talál ki hozzá. Lehet mérni az összeállításhoz szükséges időt, kvízjátékokhoz, sorversenyekhez használni.
Az első nyilvános tesztelés október 8-án, pénteken lesz az Eurodesk országos találkozón, utána pedig bárhol felbukkanhat a Közép-magyarországi régióban.

Képek a játékról:

EUPuzzle

Nincsenek megjegyzések: