2011. május 20., péntek

Láss világot, fogadj egy diákot!



Önkéntes fogadócsaládokat keres a YFU!


A diákok 11 hónapot töltenek Magyarországon, a tartózkodás célja a magyar kultúra megismerése, a nyelvünk elsajátítása, barátságok kötése. Szintén cél, hogy beilleszkedjenek a családjukba, az iskolába. Egy magyar középiskolába járnak, és nagyon szépen megtanulnak magyarul a program végére.

Ez a fogadás önkéntes alapon működik, a család számára anyagi ellenszolgáltatással nem jár, lévén a YFU egy non-profit szervezet. A fogadócsaládoktól azt várjuk el, hogy szállást és étkezést biztosítsanak a diáknak. Az ezen felüli kiadások a család döntése. A diák otthonról zsebpénzt kap, amiből az egyéb költségeit fedezi.

Sokat nyernek a fogadócsaládok a fogadással, főleg ha gyerekek is vannak a családban. Sokkal könnyebben elfogadják a másságot, itt az idegen kultúrákra gondolok, és sokkal nyitottabbak lesznek az újra. Természetesen a diák érkezésekor nem ismeri a magyar nyelvet, így az első időkben van lehetőség idegen nyelvet is gyakorolni vele, de nagyon fontos, hogy az igazi cél, hogy megtanuljon magyarul. Ebben pedig a család segíthet neki a legtöbbet, az iskola mellett természetesen.


A YFU, vagyis mi az egész év során kapcsolatban vagyunk a családdal, tehát ha probléma van a diákkal, segítünk megoldani. További információkat a honlapunkon talál: www.yfu.hu

Nincsenek megjegyzések: