2008. október 9., csütörtök

"Voltam Keleten, jártam Nyugaton, déli legelőn, északi ugaron..."

Mivel a Cseresznye számára nem telhet el nyár - pontosabban év sem- ifjúsági csere nélkül, biztos volt, hogy idén is utazunk, "interkulturálódunk", ismeretségeket kötünk és új tapasztalatokat szerzünk. Ennek érdekében részt vettünk hat ifjúsági cserén, egyik Magyarországhoz kicsit közelebb, másik kicsit távolabb.
Nem, nem konkrétan én, vagy kispajtársaim utazgattunk fel és alá Európában, hanem kerületi diákok (többek közt a Rákóczi Ferenc Gimiből, a Janikovszky Éva Ált. Iskolálból, stb).

Június végén bécsi ifjúsági cserével kezdődött a sor, a foci EB végére mentek ki a fiatalok, 16 országból érkeztek, hogy nemzetközi környezetben közösen töltsenek egy hetet. Eredetileg a foci EB 16 csapatának fiataljait hívták meg, de a "pótselejtezők" eredményeként - ha már a pályára nem jutottunk ki -, itt legalább képviseltek minket a srácok.

Nyár közepén - na most jöjjön az egyveleg - két csoport járt Lengyelországban, az egyik Reymontowkában, a másik Wroclawban. Ha verset írnék még akár rímelne is, de még szerencse, hogy nem írok verset :)

Szóval a lengyeleknél táncoltak & előadtak, pár kilométerrel arébb a másik lengyel csoport a természetet óvta.



Franciáknál mit csináltak? Művészlelkek kerületek előtérbe itt is. Kisebb performanszok, zene, tánc, dínom-dánom. Azt pedig belső információkból tudom, hogy jártak egy gyönyörű szigeten, ez nem más, mint Ile de Bréhat (ildebréhát). Én is voltam már ott, ha sok pénzem lesz, azt hiszem ott fogok nyaralót venni:)

A Tunéziai cserét alapozó edzésnek is lehet tekinteni. Nem csak szellemi munkát végeztek, a bicepsz is dolgozott rendesen, ugye Peti?:) De a csere végére profik lettek a kőpakolásban, apró kövekből hosszú útszakaszt kirakni; nem semmi:)

















"Two feet on the past, two hands on the future" - mond ez valamit?
nekem igen, ezen ott voltam. :)
környzetvédelem, szánsájn & hepinessz; portugál, spanyol és olasz macsók - a macsónak mi a női változata? macsi?- , wales ebek és szlovák leányzók, na meg Robo (csajok!legfelső kép;) .
Az önéletrajzomnál, a "munkatapasztalat" részhez nyugodt szívvel írhatom a víztisztító készítését, vagy éppen a szélmalom küzdelmet, hogy a kemény küzdelem árán megépített szélmalom, miként - nem- lép reakcióba a hajszárítóval. És a többiekkel együtt elnyertük a "körterohasztó" címet, ezt meg is érdemeltünk mind: senki nem tud nálunk profibb, napenergiával működő papírsütőt építeni!

Nincsenek megjegyzések: