2010. április 18., vasárnap

Párizs a lábaink előtt hever!

A mai nap tömören:
A Luxembourg kertben napfényes ebéd, és már - frissen és fitten- indulhat is a "tour de Paris by foot". Szent Mihály útján suhantunk nesztelen, Sorbonne Egyetem után Esmeraldával és Quasimodóval lett volna randevúnk, de hiába vártunk rájuk a Notre Dame-nál. A Pompidou központ felé kerestük őket, aztán úgy hallottuk, hogy a Tuileriák kertjében jártak, ha már ott voltunk kishíján megfejtettük a da Vinci-kódot is a Louvre-nál.
A néha-néha felbukkanó Eiffel-torony feledtette is a nem sikerült randevút. A Tuilieriák után a nyolc-szögletű Concorde térre lyukadtunk ki, ahol "annyi de olyan, hogy hűűű" autókat láttunk. Sejtéseink szerint Old timer show készülődik. Hozzáértő srácaink szerint, olyan járgányokon legeltethettük szemeinket, amiből világszerte, ha húsz van összesen! Hosszú "pihenő" után az Eiffel-tornyot nem tévesztve szem elől ballagtunk a Szajna partján, a gyaloglás tempója arányosan csökkent a fáradtsággal, de ez a lassulási folyamat csak a vacsoráig tartott.
Most már újra itt a Magyar Intézetben, és a frissen elkészült moziteremben esti mesét kapunk.
A termet itt is kiválóan belaktuk, van pokrócunk és hálózsákunk is, és mivel ez már több csillagos... párnánk is van bibibííí!:)

A busz amivel holnap haza megyünk lassan megérkezik Párizsba, az indulás időpontja még kétséges, mert a baromé....khöhöm, akarom mondani tahométernek kilenc órát állnia kell.

Reggel, indulás előtt még jelentkezünk! Szép álmokat mindenkinek:)

Nincsenek megjegyzések: