2011. április 29., péntek

Európai Ifjúsági Öt? Európai Ifjúsági Hat? Európai Ifjúsági Hét!

Az FH - Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat rendezvényei
2011. május 15-21.



Az Európai Bizottság kezdeményezésére idén is megrendezésre kerül az Európai Ifjúsági Hét 2011. május 15. és 21. között. A programsorozat célja, hogy felhívja a fiatalok és a fiatalokkal foglalkozó szakemberek figyelmét az Európai Unió által biztosított lehetőségekre és az európai értékekre.

A brüsszeli központi rendezvények mellett a tagállamokban is számtalan izgalmas és tartalmas program valósul meg, különösen az alábbi témákhoz kapcsolódóan:

Fiatalok Lendületben Program – Az Európai Bizottság ifjúsági programja, amely 13 és 30 év közötti fiatalok, valamint a velük foglalkozó szervezetek számára nyújt pályázati lehetőséget.

Strukturált Párbeszéd a fiatalokkal – A fiatalok és a döntéshozók között zajló párbeszéd. Az Európai Unió féléves elnökségi periódusaihoz kapcsolódóan kérdezi meg a fiatalok véleményét az őket érintő témákban.

Önkéntesség Európai Éve – Az önkéntesség az EU egyik alapelve, hozzájárul a demokrácia fejlődéséhez, mindemellett az önkéntes tevékenységek fejlesztik az állampolgári és szociális kompetenciákat, segítik a társadalmi szolidaritást, valamint sokoldalú tapasztalatot nyújtanak.

Mozgásban az Ifjúság/ Youth on the Move – Olyan átfogó szakpolitikai kezdeményezések összessége, amelyek témája az európai fiatalok oktatása és foglalkoztatása.

Fiatal vagy? Mit nyújt Neked az Európai Ifjúsági Hét?

Látogass el a regionális és budapesti rendezvényekre! Tudj meg mindent az ifjúsági cserékről, a külföldi önkéntességről, az általad is megvalósítható projektek támogatási rendszeréről, vagy arról, hogy hogyan juthat el a véleményed a helyi és az európai döntéshozókhoz!

Pályázz! Keresd az önkéntest! Hazánkban jelenleg is több csaknem külföldi fiatal tartózkodik az EVS program segítségével. A feladat az, hogy felkeressétek a hozzátok legközelebb élő önkéntest és interjút készítsetek vele! A pályázók között fesztivál jegyeket sorsolunk ki!

Vegyél részt a Parlamenti Ifjúsági Napon! Ha 11. évfolyamos vagy, és érdekli az osztályodat a demokrácia, 2011. május 18-án ellátogathattok a Parlamentbe! A különleges rendezvényen találkozhatsz képviselőkkel, játszva ismerheted meg az EU ifjúsági programjának alapfogalmait, és megtudhatsz mindent az EU és a fiatalok között zajló Strukturált Párbeszédről! A regisztrációhoz kérjük, hogy olvasd el a felhívást!

Ön fiatalokkal foglalkozó szakember,
ifjúságsegítő, pedagógus?
Mit nyújt Önnek az Európai Ifjúsági Hét?

Keresse fel a Mobilitás Regionális Ifjúsági Szolgáltató Irodáit! Az FH - Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat révén első kézből szerezhet információkat a regionális eseményekről, értesülhet a pályázati lehetőségekről és akár személyes tanácsadáson is részt vehet.

További információk az Európai Ifjúsági Héttel kapcsolatban:

Kapcsolat:
Fekete Zsófia

Nincsenek megjegyzések: