2011. április 26., kedd

Mi van egy hazatérő EVS önkéntes "hátizsákjában"? - Európa Kávéház az Európai Ifjúsági Héten



Téma: Az európai önkéntes szolgálat alatt szerzett tapasztalatok hasznosíthatósága, a szociális falfestés módszerében rejlő lehetőségek
Helyszín: Budapesti Európai Ifjúsági Központ; 1024 Budapest, Zivatar u. 1-3.
Időpont: 2011. május 19. 16.30

Program:
16.30 - 17.30 Katona Kriszta ifjúságsegítő, EVS önkéntes fényképes beszámolója a Nicaraugában töltött önkéntes szolgálat tapasztalatairól
17.30 - 17.40 Kávészünet
17.40 - 18.40 Interaktív bemutató a szociális falfestés módszeréről



Az Európa Kávéház a Budapesti Európai Ifjúsági Központ (BEIK) és az FH Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat együttműködésében működik. Olyan kulturális és szakmai rendezvényeket tartunk itt kávéházi keretek között, amelyek mindkét intézmény tevékenységéhez kapcsolódnak. Ez alkalommal az Európai Ifjúsági Héthez és az önkéntesség európai évéhez kapcsolódóan az európai önkéntes szolgálat során szerzett élmények és tudás egyéni és közösségi hasznosíthatóságáról, a befogadó szervezeteknél elsajátított szakmai módszertani eszközök hazai adaptálhatóságáról lesz szó.

Murál Morál Mező A Murál Morál Mező egy 2007 óta létező, ifjúsági munkásokból formálódott informális csoport, mely a Nicaraguában komplex közösségfejlesztő módszerként alkalmazott falfestést (mural painting) használja főleg hátrányos helyzetű csoportok megerősítésére, közösséggé formálására. A csapat elsősorban Pécsen és környékén tevékenykedik, immár öt nagyméretű, fiatalok által tervezett és megfestett falfestményt tudhatnak magunkénak. Az „Utcai képzőművészet - életre keltett falak" című első projektjüket - mellyel Magyarországra adaptálták a közösségi falfestés nicaraguai módszerét - 2008-ban a Szociális- és Munkaügyi Minisztérium az „Év gyermek- és ifjúsági mintaprojektje" címmel ismerte el.
www.muralmoral.hu

Fundacion de Apoyo de Arte Creador Infantil A FUNARTE Alapítvány egy nicaraguai civil szervezet, amelynek fő célja a társadalmi átalakulás elősegítése és az oktatás minőségének javítása gyermekeknek szóló kreatív, művészeti foglalkozások szervezésével, amelyek középpontjában társadalmi és emberi jogi kérdések állnak. Innovatív művészeti módszereket alkalmazva hozzájárulnak a gyermekekben, fiatalokban és közösségekben végbemenő attitűdváltáshoz, a szolidaritás kialakításához és a társadalmi részvétel ösztönzéséhez.
www.funarte.org.ni

Európai Ifjúsági Hét
Az Európai Bizottság kezdeményezésére idén is megrendezésre kerül az Európai Ifjúsági Hét 2011. május 15. és 21. között. A programsorozat célja, hogy felhívja a fiatalok és a fiatalokkal foglalkozó szakemberek figyelmét az Európai Unió által biztosított lehetőségekre és az európai értékekre.
www.mobilitas.hu/ifjusagihet

Az esemény résztvevőit a Mobilitás kávéval, teával, üdítőkkel és más finomságokkal látja vendégül.


Előzetes bejelentkezés szükséges május 13-ig:
Karvalits Ivett
FH Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat
E-mail: karvalits.ivett@mobilitas.hu
Tel.: +36 1 438 1058
Fax: +36 1 438 1055

Nincsenek megjegyzések: