2011. január 24., hétfő

Indul a Katona ifjúsági programja


Színházunk 2011-ben elkezdi ifjúsági programját. A program célja, hogy a színházat, az előadásokat interaktív foglalkozásokon keresztül közelebb hozzuk, értelmezhetőbbé és ezáltal élvezhetőbbé tegyük a középiskolás korosztály számára.

Az előadásainkhoz kapcsolódó foglalkozásokon a fiatalok különböző színházi formanyelvekkel ismerkedhetnek meg, és szempontokat kaphatnak az előadások feldolgozásához. Mindezek mellett a programunkban fontosnak tartjuk, hogy a diákok bepillantást nyerhessenek a színházi alkotófolyamatba, együtt dolgozhassanak, együtt gondolkodhassanak színházunk színészeivel, rendezőivel.
Még az idei évadban a Golden Dragon című előadásunkhoz kínáluk különböző típusú foglalkozásokat:

1., Három alkalomból álló oktatási csomag, ami az előadás mellet két feldolgozó foglalkozásból áll:
Erre a foglalkozásra főleg végzős osztályokat várunk, akiknek tanrendjében szerepel az epikus színház, és a foglalkozásokat be tudják építeni az oktatási programjukba. A fókusz az előadás és a szöveg epikus jegyein lesz.

2., Három alkalomból álló oktatási csomag, ami az előadás mellett két feldolgozó foglalkozásból áll:
Az előadást megelőző foglalkozáson a diákok kreatív feladatok formájában segítséget kapnak, hogy az előadást a tartalom felől közelítve minél pontosabban és érzékenyebben követni, értelmezni tudják.

3., A 12 alkalomból álló program során két iskola diákjaival dolgozunk együtt:
A foglalkozásokon a fiatalok az előadás által felvetett témákat, kérdéseket a saját életükből, környezetükből vett tapasztalataikkal kapcsolják össze. A foglalkozások célja, hogy a diákok maguk is egy alkotófolyamat részesei legyenek. A diákok a foglalkozások során – a színház művészeinek a segítségével – ötleteikhez, szövegeikhez, fotóikhoz színházi formát keresnek. A foglalkozások végét a diákok által létrehozott előadás zárja, amit az érdeklődők két alkalommal a Sufniban tekinthetnek meg.

Az előadásokhoz kapcsolódó programok ingyenesek! Csoportos jegyvásálás esetén a pedagógusoknak ingyenes kisérőjegyet biztosítunk.

 Ha valamelyik program felkeltette az érdeklődését vagy szeretne felíratkozni a hírlevelünkre, írjon nekünk azedu@katonaszinhaz.hu e-mail címre.

Nincsenek megjegyzések: