2011. január 20., csütörtök

SZÓLJ BE(LE)! - Strukturált Párbeszéd a magyar EU-elnökség alatt


2011. első félévében folytatódik a fiatalok és a döntéshozók európai szintű párbeszéde, a Strukturált Párbeszéd! Van saját véleményed a fiatalok foglalkoztatottságával kapcsolatban? Akkor SZÓLJ BELE az

európai szintű párbeszédbe! 

A magyar EU-elnökség során, 2011 márciusában kerül megrendezésre a következő Európai Ifjúsági Konferencia, ahol a spanyol- belga- magyar elnökségi trió alatt zajló Strukturált Párbeszéd folyamata is lezárul. A Strukturált Párbeszéd kapcsán Európa-szerte felméréseket végeznek a fiatalok körében. Ezt követően minden félévben az elnökségi feladatokat ellátó ország feladata az Európai Ifjúsági Konferencia
megszervezése, ahol az egyes országokból beérkező véleményeket a fiatalok és a döntéshozók együtt elemzik, és közösen alakítják ki az európai szintű ajánlásokat.



A spanyol- belga- magyar elnökségi trió a fiatalok foglalkoztatottságát jelölte meg a Strukturált Párbeszéd fő
prioritásaként. Emellett a magyar elnökség a fiatalok részvételét helyezi a párbeszéd középpontjába elnökségi időszaka alatt. A konzultáció jelenlegi, harmadik szakaszában fókuszcsoportos beszélgetésekre került sor országszerte, annak érdekében, hogy a fiatalok munkaerő piaci helyzetét elemezzék az érintettek bevonásával.
A fókuszcsoportos beszélgetésekből származó ajánlások egy részét véleményezhetik a fiatalok az alábbi kérdőív segítségével. A kérdőív eredményeit is beépíti a Nemzeti Munkacsoport a harmadik konzultációról szóló magyar összefoglalójába.



A kérdőív az Ifjúsági Konzultációs Kör honlapján (ikkor.eu ) a Kérdőív menüpont alatt található:



Az Ifjúsági Konzultációs Kör olyan fiatalokból áll, akik a magyar EU-elnökség kapcsán támogatják a Strukturált Párbeszéd megvalósítását.Az IKK küldetése, hogy közvetítse a fiatalok véleményét az Európai Uniós döntéshozók felé és tájékoztassa őket az Unió által nyújtott lehetőségekről.



Ha fiatal vagy, ha érdekel a jövőd, ha van véleményed, akkor itt az újabb lehetőség, hogy hallasd a hangodat Európa-szerte! SZÓLJ BELE a rólad szóló döntési folyamatokba! Töltsd ki az Ifjúsági Konzultációs Kör honlapján található kérdőívet, ahol nemcsak a megadott válaszok közül választhatsz, de saját véleményedet is megjelenítheted hozzászólás formájában! A kérdőívet 2011. január 25-ig lehet kitölteni.

Nincsenek megjegyzések: