2011. március 14., hétfő

Fényképezőgéptulajdonos városlakó, hahó!

http://digitalanalog.aminus3.com

Budapest főváros fotópályázatot hirdet az alábbi témakörben: A Te városod - A Te látószöged. A EUROCITIES városszövetség 2011-ben ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Az évforduló alakalmából a szervezet egy fényképalbum megjelentetését tervezi, a fenti munkacímmel, amelyben bemutatnák, hogy a partnervárosok fiataljai hogyan látják saját városukat napjainkban.

A EUROCITIES felhíváshoz Budapest is hozzájárul azzal, hogy megküld a szervezet számára egy előzetesen kiválasztott, a várost ábrázoló képet.

Pályázati feltételek: a képet egy- a városban lakó, 15 és 25 év közötti - fiatal készítse el.



A digitális kép paraméterei: 20*30 cm, 300 dpi felbontású, színes vagy fekete-fehér, amelynek sokszorosítási jogát az EUROCITIES szervezetre, illetve a Fővárosi Önkormányzatra kell ruházni.

A kép mellé egy rövid leírást is várunk (100-150 szóban angolul és magyarul) arról, hogy hol és miért készült a kép, illetve a képet készítő fiatal nevét, elérhetőségét és portré képét is csatolni kell.

A pályázatra olyan fényképeket várunk, amelyek a szokásos városmarketing nézőpontjától eltérő városképet mutatnak. A 2011. évi, Genovában (Olaszország) megrendezésre kerülő éves EUROCITIES konferenciával összefüggésben a képeknek az „emberek és helyszínek" témakört, vagyis a várost alkotó szociális „szövetet" kell bemutatniuk, az alábbi témákban:

  • gazdagság és szegénység
  • tervek a jövőre
  • átalakulási folyamatok
  • élhető környék vagy hasonló témákban, amelyek a várost és lakóit összekötik.

A pályázatra minden oktatási intézményből csak EGY, az intézmény zsűrije által kiválasztott képpel lehet nevezni. A képet a megadott paramétereknek megfelelően digitális és papír alapon is be kell nyújtani és az iskola pecsétjével ellátott borítékban kell postára adni, az alábbi címre:

Tatárné Varga Ivett
Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatal
Városüzemeltetési Főpolgármester-helyettesi Iroda
Nemzetközi és Európai Uniós ügyek referense
1052 Budapest Városház u. 9.-11.
111-es szoba
A borítékra írják rá: EUROCITIES FOTÓPÁLYÁZAT.

A pályázat beadásának határideje 2011. április 30. (eddig a dátumig a képeknek be kell érkezni!)

A beküldött képek közül a Budapestet képviselő képet egy szakmai zsűri választja ki és továbbítja a városszövetség felé.

A beküldött képeket az EUROCITIES szervezet 2011. november 2-4-i, Genovában rendezendő konferenciáján egy meghívott profi fényképész fogja elbírálni, és kiválasztja a három legjobbat, amelynek fiatal készítői díjat is kapnak. A szervezők szeretnék az alkalmat arra is felhasználni, hogy a konferencia keretében megrendezzenek egy vitát a fiatal fényképészek és politikusok között.

A pályázat budapesti nyertese elutazhat a konferenciára Genovába.

Pályázók szavatolják, hogy a fénykép kizárólagos szerzői jogukat képezi, ők a fénykép eredeti szerzői és kizárólagosan rendelkeznek a fényképek személyhez fűződő és vagyoni jogaival. Az EUROCITIES és a Fővárosi Önkormányzat nem tartozik felelősséggel a pályázó fényképével kapcsolatosan harmadik személyek által esetlegesen támasztott szerzői jogi, személyhez fűződő- és vagyoni jogi igényeiért, és az ezzel kapcsolatos jogvitákért.
Pályázók kifejezett és visszavonhatatlan hozzájárulásukat adják ahhoz, hogy az EUROCITIES és a Fővárosi Önkormányzat tér- idő- és módbeli korlátozás nélkül, a szerző nevének feltüntetése mellett, térítésmentesen felhasználhassa a pályázó fényképét. A pályázó így térítésmentesen hozzájárulását adja ahhoz, hogy a fényképet az EUROCITIES és a Fővárosi Önkormányzat nyilvánosságra hozza, nyilvánosság előtt bemutassa, azt a nyilvánosság felé közvetítse, arról másolatot készítsen, azt többszörözze és azt a kiadványaiban feltüntesse és rendezvényein, kiállításain bemutassa.

A pályázat benyújtását megelőzően a pályázók kötelesek a fotón esetlegesen szereplő személy(ek)nek a fotó benyújtásához és publikálásához szükséges hozzájáruló nyilatkozatát beszerezni. A pályázó a fotón szereplő személy(ek)nek a felhasználáshoz szükséges hozzájáruló nyilatkozatát az EUROCITIES, vagy a Fővárosi Önkormányzat kérésére 5 munkanapon belül kötelesek megküldeni. Ennek elmaradása esetén a pályázó által benyújtott fotó a pályázatból kizárható.

Nincsenek megjegyzések: